USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Mitä nimi Uloskutsutut tarkoittaa?

Uloskutsutut-nimi tulee Ekklesia-sanasta, jolla ensimmäisiä kristittyjä kutsuttiin. Sana tarkoittaa uloskutsuttuja. Meille nimi ”Uloskutsutut” tarkoittaa  kutsua lähteä ulos omalta mukavuusvyöhykkeeltä, seurakuntarakennuksen sisältä, tutuista sosiaalisista ympyröistä, vanhoista toimintatavoista tavoittamaan kohderyhmämme – eli unohdetut, hylätyt, halveksitut, syrjityt ja alaspainetut kokonaisvaltaisen avun ja kohtaamisen piiriin.

Mikä Uloskutsutut ry on?

Uloskutsutut ry on yhteiskristillinen yhdistys, jossa toimii ihmisiä, jotka haluavat ”rakastaa Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niinkuin itseään”. Uloskutsutut ry EI ole uskonnollinen yhteisö, vaan jokaisella jäsenellä on oma seurakuntayhteys itse valitsemassaan seurakunnassa.

Uloskutsutut ry tekee humanitääristä työtä erilaisin keinoin, pääasiassa vapaaehtoisvoimin ja lahjoitusvaroin ja haluaa näiden kaikkien työmuotojen kautta auttaa ihmisiä hädässä kokonaisvaltaisesti.

Uloskutsutut ry tekee työtä sekä toisiaan, yhteistyökumppaneitaan että avunsaajia kunnioittaen. Tämä tarkoittaa vastuunkantoa, pitkäjänteistä työtä sekä toisten kohtelemista niinkuin itseämme tahtoisimme kohdeltavan.

Miten voi liittyä Uloskutsutut ry:hyn?

Uloskutsutut ry on yhdistys, joka valitsee jäsenet yhdistyksen syys- ja kevätkokouksissaan yhdistyksen hallituksen päätöksillä. Yhdistys pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä hakemukset. Voit siis lähettää meille vapaamuotoisen hakemuksen jäsenyydestä. Suosittelemme kuitenkin, että ”tulet ja katsot” ensin toimimalla vapaaehtoisena jossain työmuodossamme.

 

Kysyttävää ota yhteyttä